Otthoni jogorvoslatok a gyomor és a hasmenés ellen

Kezeljük a felhőtlen gyomort

A gyomor és hasmenés szinte mindenki sztrájkolja időről időre. A leggyakoribb okok közé tartozik az élelmiszerekkel borított betegség, a vírusfertőzések és az életveszély. A legtöbb esetben a tünetek kezelés nélkül megoldódnak. Azonban a hazai jogorvoslat segíthet a kényelmetlenség enyhítésében és a komplikációk, például a dehidráció és az anyagcsere-acidózis kockázatának csökkentésében.

Treat hasmenés

A gyomorfekély olyan általános kifejezés, amely magában foglalja az égő fájdalmat, émelygést, görcsöket és egyéb hasi panaszokat, amelyek mindegyike a hasmenéssel járhat. A Mayo Clinic munkatársai javasolják a tejtermékek, a zsíros és magasan fogyasztott ételek, valamint az alkohol, a nikotin vagy a koffein tartalmát, mert ezek gyomorproblémákat okozhatnak: A BRAT diéta segíthet abban, . Az American Academy of Family Physicians (AAFP) szerint a BRAT a banán, a rizs, az almaszelet és a pirítós betűszó. A névtelen ételek mellett a BRAT diéta is lehetővé teszi sós kekszek, főtt burgonya és tiszta levest. Ezek a nyájas ételek könnyűek a gyomorban és kevés rostban segítik a hasmenést.

Cserélje ki a folyadékot és az elektrolitokat

A hasmenés általában önállóan oldódik meg, de néha túlságosan ellenálló gyógyszerek segíthetnek. Az AAFP szerint a legjobb választás az, amely a hatóanyagokat bizmut subsalicilát vagy loperamid, a bizmut szubszalicilát egyensúlyba hozza a bélben a folyadékszállítással, gyulladást okoz, és gátolja a baktériumok és vírusok növekedését, amelyek hasmenést okoznak. A loperamid morfium unokatestvére, és lelassítja a bél belégzését. Mindkét gyógyszer a hasmenést, a görcsöket és a hasi fájdalmat kezeli. Az emberek, akik gyanítják, hogy a vírusok vagy az ételmérgezés tüneteik oka, nem használhatják a loperamidot. A szülőknek és a gondozóknak orvoshoz kell fordulniuk, mielőtt gyermekeket adnának.

A hasmenéses betegek elveszítik a folyadékokat és az elektrolitokat, például a nátriumot és a káliumot, amelyek fontos szerepet játszanak az alapvető szervek működésében és a normál pH-mérlegben. Cserélje ki a folyadékokat a jégcsípésekre, vagy apró, gyakori, tiszta folyadékok mellett. Jó választás lehet hígított gyümölcslé, húsleves, tiszta szeszes italok, sportitalok és specializált orális rehidratációs megoldások, például a Pedialyte. Az AAFP szerint a sima víz nehézséget okozhat a gyerekeknek, míg a teljes erejű gyümölcslevek több hasmenést okozhatnak. Azok számára, akik túl gyengeek ahhoz, hogy igyanak egy csészéből, a Centers for Disease Control Prevention javasolja, hogy használjon egy squeeze palackot, egy rendes csészét egy szalmával vagy szívjon be fagyasztott készítményekkel, mint például a gyümölcslé.