Füves ponty halászati ​​tippeket

Áttekintés

A fűs ponty, más néven fehér amur, egyfajta ázsiai csíkozás, amely akár 4 láb hosszú és legfeljebb 100 font. A behozott faj, a fűszalmát gyakran használják a vízi növényzet túlzott mértékű növekedésének szabályozására tavakban, tavakban és folyókban. Ezek az egyszerűsített torpedószerű lények szórakoztatóak lehetnek a halászathoz, és kemény harcot támasztanak fel.

Válasszon egy jó helyet

Mivel a fű-ponty egy bejuttatott faj, gyakran tárolják őket magán tavak és tavak a növényzet ellenőrzésére. Ellenőrizze a földi tulajdonost vagy a gazdálkodókat, akik fű-pontyot használnak. Engedélyezhetik, hogy saját tulajdonságait halászhassák, és segítsenek a fű-ponty populációinak kezelésében.

Használja a jobb oldalt

A fű ponty nagy, erõs hal, és lényeges megoldást igényel. Nagy 1/0 vagy 2/0 méretű kampó és 20 kg-ig. Tesztvonal fog tenni. A közepes méretű, nyílt felületű forgócsiga és rúd kiváló választás ezekhez a szemcsékhez.

Légy gúnyos

A fű ponty félénk, elgondolkodtató lények, és zavartalanul táplálkoznak. Hajlamosak arra, hogy egyszerűen megrémüljenek a parttól való mozgás, így a tevékenység és a zaj minimálisra csökkenjen. Ha a fűszelet megijedt, gyorsan visszavonulnak a mélyebb vízbe.

Csali a terület

Miután kiválasztotta a halászható területet, csali. A konzerv kukorica jó választás. Dobjon több kukoricatartály tartalmát a vízig a parttól 20 méterre. Áztatott mag kukoricát is lehet használni. Csalogasson a területet néhány nappal a halászat előtt.

A csalétek kiválasztása elengedhetetlen a fűfélék fogásához. Ők a növényevők, túlnyomóan növényi táplálkozás. Az egyik legegyszerűbb csalétek a kenyér tészta és a kukorica kombinációja. Ez jól működik, különösen akkor, ha a kukoricával halászott területet csalogatja. Egyéb jó csali választék: cseresznye paradicsom, görögdinnye, zöldbab, lima bab, férgek és még frissen vágott füvet a gyepből.

Csendesen közelítse meg a területet, és öntsön be a csaladt vonalat a vízbe. Egy könnyű súlyú eszköz a csalétek megtartásához jól működik. Használja a leggyengébb súlyt, mivel a fű-ponty azonnal leesik minden olyan csalit, amely ellenállást kínál. Engedélyezze, hogy a vonal kissé laza legyen. Amikor a vonal elkezd húzni, óvatosan csavarja be a zsinórt, és állítsa be a horogot. A fű ponty kemény harcos, hosszú futás. A viszonylag laza húzás segít megakadályozni, hogy a vonal törje meg a nagy hal törzsét.

Csalit kiválasztás

Halászati ​​technika