Érzelmi tünetei a terhesség harmadik harmadában

Aggodalom és félelem

A terhesség harmadik harmadában a 28. hétig tart a szállításig. Ez alatt az idő alatt a baba egyre nő és gyorsan fogy. Sok fizikai és érzelmi tapasztalat van a terhesség utolsó hónapjaiban. Az érzelmi tünetek a nők között változhatnak, és eltérhetnek az előző terhesség érzéseitől.

Izgalom

Amint a szállítás megkezdődik, a szüléssel kapcsolatos félelmek növekedése tapasztalható. Aggódhat, ha a munkaerő fájni fog, mennyi ideig fog tartani, és képes leszek a szállításon keresztül menni. Azok számára, akik c-szekciót várnak, vannak bizonyos félelmek a műtéttel, gyakori utókezelő szövődményekkel, fájdalomkezeléssel és helyreállítási idővel. Az a gondolat, hogy epidurális vagy spinális érzéstelenítést kapnak, sok nő számára aggodalmas lehet. Ezek a félelmek és gondolatok teljesen normálisak. Ha még nem tette meg, akkor szülési osztályokat vehet igénybe, javasolja a Mayo klinikát. Képesek lesznek arra, hogy tovább ismerkedjenek a közös szülési problémákkal és aggodalmakkal. Ha úgy találja, hogy a félelme túlságosan nagy, vagy megszakítja a napi feladatait, forduljon a szülészhez. Ott vannak, hogy gondoskodjanak mind a fizikai, mind az érzelmi igényeiről.

Szorongás és frusztráció

Az izgalom a harmadik terhesség harmadik negyedévében tapasztalt érzés. Örülök, hogy találkozol az új baba és anya leszel. Ebben az időben lehet, hogy elfoglalja az előkészületeket az óvodák, mosás linens és a ruházat, és a testvérek megtervezése az új érkezés. Ez az izgalom és az öröm ideje a családodnak, ahogy várja az új baba.

Sok nő szenved a szorongástól a harmadik trimeszterben. A Mayo Klinikája szerint ideges és túlterhelt lehet, különösen, ha ez az első baba. Elkezdheti érezni a csalódottságot a még várandós érzelmekkel szemben. A szorongás enyhítésére próbálkozz egy folyóiratban, enyhén gyakoroljon, vagy meditáljon. Lehet, hogy csökkentheti a frusztrációt a dolgok elvégzésével, amíg készen áll a baba számára, mint például az ellátás beszerzése vagy az óvoda díszítése.