Otthoni jogorvoslatok a gyomorfajták eltávolítására

Szövetbetétes ragasztószalag

A növényi szemölcsöket az emberi papillomavírus vagy a HPV okozza. Ezek a lábak talpán jelennek meg, ahol a vírus kis töréseken vagy vágásokon keresztül belép a szervezetbe. A lábfejek nyomópontjaiban leggyakrabban sík szemölcsök jelentkeznek, mint a lábfejek vagy a sarkok. Bár nem tekinthető komoly orvosi szempontból, a gyomorfajták fájdalmat okozhatnak és ellenállhatnak a hagyományos kezelésnek. Az otthoni jogorvoslatok segíthetnek a gyógyulás gyorsításában. Beszélje meg kezelőorvosával, ha a gyomorfajták két hónapon belül nem tűnnek el, vagy újra megjelenik.

Teafa olaj

Egy 2002-ben publikált tanulmány a “Gyermekgyógyászati ​​és serdülő orvoslás levéltárában” tanulmányozta a szalag szalag hatásait a szemölcsökre. A betegeket folyékony nitrogénnel kezelték, amelyet krytoterápiaként vagy kanülömből kezeltek két hónapig. A csíkszalaggal kezelt betegek 85 százaléka a szemölcsök teljes gyógyulását tapasztalta, szemben a crytoterápiával kezelt betegek 60% -ával. Ha ezt a gyógymódot otthon használjuk, vágjunk le egy darab szalagot a lehető legközelebb a szemölcs méretéhez és helyezzük a szemölcsre. Hagyjon hat napig, vegye le a szalagot, és 15 percig vízben áztassa a lábát. Óvatosan dörzsölje a területet egy habkővel, és hagyja el a kazettát egyik napról a másikra. Ismételjük addig, amíg a szemölcs el nem tűnik, de legfeljebb két hónapig.

Nyers fokhagyma

A teafa illóolajnak vírusellenes tulajdonságai vannak, amelyek segítenek megszabadulni a növényi szemölcsöktől. “Alternatív gyógymódok: Több mint 1000 a leghatékonyabb természetes home jogorvoslatok” című könyvében, Bill Gottlieb javasolja, hogy 2-4 csepp teafaolajat közvetlenül a gyomorfajzsra alkalmazzanak naponta egyszer, lehetőleg éjjel az ágy előtt. Bár általában helyileg biztonságosnak tekinthető, a teafaolaj irritációt okozhat az érzékeny bőrű egyénekben. Hígítsuk az olajat 1/2 ts. Olívaolaj alkalmazása előtt, ha hajlamos a bőrirritációra. Ismételje meg a kezelést naponta egyszer legfeljebb két hónapig, vagy amíg a szemölcs el nem tűnik.

Forró víz

A Maryland Egyetem Orvostudományi Egyeteme javasolja, hogy egy nyers fokhagyma foltot alkalmazzanak a gyomorfajtákra. A fokhagyma antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a szemölcsök gyorsabb leölésében. Vékony réteg ricinusolajat vagy olívaolajat alkalmazzunk a szemölcsre, és kövessük egy vékony szelet nyers fokhagymával. Ragassza fel a fokhagymát ragasztós kötéssel vagy sebészeti szalaggal, és hagyja egyik napról a másikra. Ismételje meg minden este legfeljebb két hétig, vagy amíg a szemölcs el nem tűnik. A szemölcs elaludni fog, amikor meghal. A maximális hatás elérése érdekében helyezzünk el egy cseppet a teafa illóolajnak közvetlenül a szemölcsre, mielőtt a fokhagymát a terület fölé helyezzük. Ra

A szült szemölcsök érzékenyek a hőre, és a rendszeres melegvíz áztatás segíthet az eltűnésük gyorsításában. A “1,801 otthoni jogorvoslatok: megbízható kezelések a mindennapi egészségügyi problémákhoz” című könyvben a Reader’s Digest Association javasolja, hogy a lábát meleg nappali vízbe öntse, melyet napi 15 percig 110-113 fokkal hevít. A hozzáadott gyógyhatás érdekében 1 rész fehér, desztillált ecetet használjon 4 rész forró vízhez. Folytassa a kezelést addig, amíg a szemölcs el nem tűnik, ami néhány hétig eltarthat. Használja más hazai jogorvoslatokkal együtt a legjobb eredmény érdekében.