Olyan élelmiszerek, amelyek súlyos fokozott gyomorpanaszokat okoznak

A vérzés vagy az abdominalis distenzió bármely olyan gyomor-bél rendszeri rendellenességek, mint például az irritábilis bél szindróma által okozott, ahol a szervezetben nagyobb érzékenység van a gázban a vastagbélben. Ha túl sok gáz van jelen, a hasa láthatóan duzzadt. Az olyan ételek, amelyek jellemzően a gáztermeléshez kapcsolódnak, puffadást és görcsöt okozhatnak.

Sokan kellemetlen tüneteket tapasztalnak, például hasi fájdalmat, túlzott bélgázokat és puffadást, tej fogyasztását vagy tejalapú termékek, például sajt, joghurt és fagylalt fogyasztása után. Nem képesek megemészteni a laktózt, a tejtermékekben található speciális cukortípust, elsősorban a laktázhiány miatt. A laktáz enzim lebontja a tejcukrot a vékonybélben. Tehát, ha a laktóz megmarad, akkor a vastagbélben puffadást és gáznemű zavarokat okozhat.

Ha a puffadás és a viszketés probléma, akkor kerülni kell a zöldségeket, például a káposzta, a brokkoli, a karfiol és a kelbimbó. Ezek az élelmiszerek nagy mennyiségű raffinózzal, kristályos, enyhén édes cukorral rendelkeznek, amit egyesek nem tudnak megemészteni, mivel hiányoznak a raffinóz emésztésért felelős enzim a vékonybélben.

A hüvelyes ételek, például a bab, a borsó és a lencse elkerülésével segítheti a pangást. A hüvelyesek túlzott mennyiségű gázt termelnek, ami rendszerint gasztrointesztinális kellemetlenségeket okoz, beleértve a hasi fájdalmat, a görcsöket és a puffadást. Néha előfordulhat, hogy félórában észleli ezeket a tüneteket, vagy akár két órával is eltarthat a hüvelyeseket tartalmazó táplálék bevétele után, hogy tüneteket tapasztalhasson.

Áttekintés

Tejtermékek

Cruciferous Vegetables

hüvelyesek