Olyan élelmiszerek, amelyek a legkevesebb szálat tartalmazzák

Fehér kenyér és rizs

A magas rosttartalmú étrend olyan sok egészségügyi előnyökkel jár, hogy nehéz elképzelni, hogy szándékosan választanak egy alacsony rosttartalmú diétát. Az orvos azonban alacsony rosttartalmú étrendet írhat elő, hogy a belek pihentessenek a bél műtét után, vagy segítsenek az emésztési problémák kezelésében, mint a hasmenés vagy a gyulladásos bélbetegség. Ez abból a szokatlan helyzetből indul ki, hogy szándékosan elhagyja a magas rosttartalmú élelmiszereket, pl. A teljes kiőrlésű gabonát és a nyers zöldséget kevesebb rostot tartalmazó élelmiszerekhez.

Húsok, tej és tojás

Válassza ki a dúsított fehér kenyeret, amely vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazott annak érdekében, hogy kiegyenlítse a dúsítási folyamatban levő anyagot. Kerülje az egész szemű kenyeret, amelyek általában barna, és ne eszik olyan kenyeret, amely hozzáadott diófélékkel, magokkal vagy gyümölcsökkel rendelkezik, amelyek mindegyike tartalmaz extra rostforrásokat. A fehér lisztből készült egyéb termékek, beleértve a fehér lisztet, a kekszet, a muffinokat, a gofrut, a palacsintát és a francia pirítóst, kis mennyiségű diétán megengedhetők a University of Pittsburgh Medical Center “Low-Reside / Low-Fiber Diet” “A legtöbb rostot eltávolították fehér rizsből, így alkalmasak az alacsony rosttartalmú diéta bevitelére is. Kerülje a vad és barna rizs fajtákat.

Gyümölcsök

A pályázati hús, a baromfi és a hal összeegyeztethető egy alacsony rosttartalmú étrenddel, amint azt a MayoClinic.com közzétette. De kerülni kell a kemény, szálas húsokat, ömlesztve adhatják a székletüket. A legtöbb tejtermék szintén elfogadható egy alacsony rosttartalmú étrendben. De kerüljünk semmit sem hozzáadott magvakkal, diófélékkel vagy gyümölcsökkel. A tojások is megengedettek.

Zöldségek

A legtöbb gyümölcs rostja a bőrből és a membránokból származik. Ahhoz, hogy egy gyümölcs legyen alkalmas az alacsony rosttartalmú étrendben, távolítsa el a bőrt, a membránokat és az ehető magokat. Kerülje el az aszalt gyümölcsöket, lekvárokat, lekvárt és konzerveket, amelyek mindegyike tartalmazhat gyümölcs rostos részeit.

A nyers zöldségeket általában az egyik legegészségesebb ételnek tekintik. De ha alacsony rosttartalmú diétát írtak fel neked, akkor helyettük gubanc lesz. A párolt zöldségek is nem-no, és néhány zöldség, mint a borsó, a téli squash és a brokkoli, még akkor sem elfogadható, ha főzött. De a főtt vagy konzerves cékla, spárga, zöldbab, sárgarépa és néha saláta elfogadható az alacsony rosttartalmú étrendben, mondja az UPMC információs lapja. Szárított zöldséglevek is megengedettek.