Magas fehérjetartalmú, gluténmentes ételek

Áttekintés

A fehérje nélkülözhetetlen tápanyag az egészséges test fenntartásához. Nemcsak energiával látja el testét, hanem fontos szerepet játszik a sejtek építésében és javításában. A táplálék-referencia bevitel vagy a DRI szerint napi kalóriabevitelének 10 és 35 százaléka fehérforrásból származhat, de ennek a célnak a elérése bonyolult lehet, ha gluténmentes étrendben vagyunk, amely nem tartalmaz annyi Dúsított élelmiszerek szabályozatlan étrendként. Ismerkedjen meg a magas fehérjetartalmú, gluténmentes ételekkel annak biztosítása érdekében, hogy a szervezet megkapja a fehérjét, amelyre szüksége van a munkájához, és használjon olyan eszközt, mint a The Daily Plate, hogy segítsen nyomon követni, hogy mennyi fehérjét kapsz minden étellel.

Lean húsok és baromfi

A fehérje egyik legjobb forrása a sovány hús és a baromfi, és amíg kedvenc húsának vagy baromfihoz friss, nem feldolgozott vagy elkészített változatát választja, a kedvenc húsait fogyaszthatja anélkül, hogy aggódna a gluténtartalmuk miatt. A húsok és a baromfi friss formában gluténmentesek. A főtt pulyka és a csirkemell 25 és 26 gramm fehérje 3 uncia adagban, míg 3 szalonna szalonna csak 6 gramm fehérjét tartalmaz.

Alacsony zsírtartalmú tej

Az alacsony zsírtartalmú tej nem tartalmaz glutént, és kiváló forrása a sovány fehérje, 8 gramm egy csészében. Csak győződjön meg róla, hogy nem ad hozzá glutént tartalmazó ízesítőt, és alacsony zsírtartalmú tejével kielégítheti fehérje szükségleteinek egy részét. Igyálj teát tejben vagy teával, vagy adjunk hozzá gluténmentes gabonához.

tojás

A friss tojások tele vannak egészséges fehérjével és gluténmentesek. Forraljuk fel őket, vagy készítsük őket olyan módon, amely nem vezet glutént, és növelheti napi fehérjebevitelét. Egy egész tojás 6 gramm fehérjét tartalmaz.

bab

A babok nem rendelkeznek gluténnel önmagukban, így amíg elkészítik őket glutén hozzáadás nélkül, gluténmentes étkezési összetevők. A bab szintén jó fehérjeforrás, így a diétába való bevonása jó módja annak, hogy megfeleljen a szervezet fehérje szükségleteinek. Tálaljuk őket rizs és zöldségfélék számára egy teljes étkezés céljából, levesszük őket levesbe vízzel, vagy adjunk hozzá az ételhez, mint egy egyszerű mellékétel. A főtt szójabab 1/2-csésze adag 14 gramm fehérjét tartalmaz, míg egy 1/2-csésze konzerv vesebab 7 gramm fehérjét tartalmaz.

A dió jó fehérjeforrás, és mindaddig, amíg Ön inkább a sima változatokat választja, a hozzáadott ízek vagy készítmények helyett, gluténmentesek is. Próbáld ki őket salátában vagy egy marékot evéselni a zsetonok helyett az ebéddel. A száraz, pörkölt földimogyoró 1/2-csésze adagja 14 gramm fehérjét tartalmaz, és egy 1/2-csésze dió 9 g-ot tartalmaz.

Nuts