Jó személyes higiéniai gyakorlatok és eljárások

Áttekintés

A személyi higiéniája révén a test ápolása nemcsak segít a külsőleg ápolt megjelenés megjelenítésében, hanem az egészségének is. A világon a higiéniai szokások közvetlen összefüggést mutatnak a betegséggel és a túléléssel, jelentik a Centers for Disease Control és Prevention. Egész nap a tested érintkezésbe kerül a szennyeződéseket és a baktériumokkal. Olyan higiéniai gyakorlatokat foglaljon magába, amelyek egészségesek és tisztaá teszik a szervezetet.

Kézmosás

A kézmosás és tiszta tisztítás az első védelmi vonal a mások által elterjedt betegségek megóvása révén személyes érintkezés vagy szennyezett felületeken keresztül. Gyakran mosson kezet, beleértve a fürdőszobát, étkezéskor vagy étkezéskor, és miután megérintette a saját orrát vagy száját. Mossa meg a kezét azáltal, hogy nedvesíti őket, majd szappant az ujjaival, a keze hátuljával, a körmödön és a tenyerén. A CDC 20 másodpercig mossa a kezét. Egy nyilvános mosdóban törölje le a törülközőt vagy a könyökét. Ha szappannal és vízzel nem tud mosni, használjon 60 százalékos alkoholtartalmú fertőtlenítőszert.

Haj tisztító

Függetlenül attól, hogy a hajad hosszú vagy rövid, tisztán tartja, és ragyog, és egészséges és jól ápolt. A szélben a napsütés és az eső károsítja a haját, és kiszárad. Mossa meg a haját a haj típusához tervezett samponnal, legyen az száraz, finom, durva vagy normális. Mosson hajat minden nap, ha zsírosodik, és ritkábban, ha száraz hajad van. Nedvesítse el a haját alaposan, öntsön egy negyedet fél dolláros méretű samponra a tenyerében, és a sampont a hajadon keresztül végezze. Finoman masszírozza a fejbőrt. Alaposan öblítse le és alkalmazzon könnyű kondicionálót.

Fogápolás

Az egészséges fogak segítenek elkerülni a drága fogászati ​​munkát, üregeket, ínybetegségeket, mint például az ínygyulladás, a fogágybetegség és a rossz lehelet. Az Országos Egészségügyi Intézmények beszámolnak arról, hogy más gondok, mint a koraszülött munka és a szívbetegségek súlyosbíthatók az egészségtelen fogakkal szemben. Enyhén legalább kétszer kefével fluoridos fogkrémet és puha, sörtetett fogkefét használjon, hogy elkerülje az ínyek károsodását. Óvatosan flossáld a fogait naponta egyszer, a fogorvos által javasolt technikával. A nyelv kefélése segít eltávolítani a baktériumokat és frissíti a lélegzetét.

Testhigiénia

A testet tisztán és frissen szagolva megőrzi a látható és mikroszkopikus szennyeződéseket és baktériumokat. A bőre lefedi a testét, és védi a szerveket a sérüléstől. Mossa meg egész testét, a homloktól a lábujjakig, szappannal. Használjon antibakteriális szappant a testéhez és szelíd arcszappan az arc és a nyak számára. Használjon tiszta mosogatószert a szappan egyenletes eloszlatására a test felett, és tiszta vízzel öblítse le. Zuhanyzó naponta, vagy gyakrabban, ha kémiai vagy szennyeződésnek van kitéve. Mossa meg a karjaidat, és mossa le a lábad. Szárítsa le a dezodort a karja alatt.