Illóolajok, amelyek szédülést szednek

Áttekintés

A Vertigo szédülés vagy fonásérzés, vagy olyan érzés, hogy instabil vagy szédül. A vertigo önmagában fordulhat elő, vagy más tünetek lehetnek, például alacsony vérnyomás, idegrendszeri betegségek, fül- vagy szemkondíciók, fejsérülések és agyrázkódások. Az orvos meghatározhatja, hogy ez súlyos egészségi állapot tünete. Esetleges, enyhe vertigo, aromaterápiás kezelés esszenciális olajokkal segít csökkenteni az érzéseket.

Borsmenta olaj

A borsmentaolaj a fejfájás, mozgásszervi betegség, émelygés és szédülés gyakori kezelése. Javítja a vérkeringést, serkenti az oxigén áramlását az agyban. Finoman masszírozza a homlokot és a nyak hátsó részét 2-3 csepp borsmentaolajjal. A bőrirritáció elkerülése érdekében ezt az olajat enyhébb hordozóolajhoz, például levendula vagy mandulaolajhoz kell adni.

Cypress olaj

A ciprusfa ciprusolajának friss, fás aromája van. Segíti a vért és az oxigén áramlását az agyban, és megnyitja a légzőcsatornákat, segít csökkenteni a könnyedséget. Ezt az olajat aromaterápiás diffúzorból levegőbe lehet diffundálni és belélegezni.

Bazsalikom

A bazsalikom hagyományos aromaterápiás kezelés a vertigóra. A bazsalikom levelei a gyógynövényből hozzáadhatók forró vízhez, hogy gőzölgessenek. A bazsalikom könnyű, fűszeres és édes illatú, és a leveleiben levő illóolajok belégzése segít a tünetek orvoslásában.

Levendulaolaj

Levendulaolajat préselik a levendula virág szirmaiból és édes, virágos illatú. A vertigó, a depresszió és az álmatlanság kezelésére alkalmazzák. Használható közvetlenül a bőrön, illat párnákon vagy ruhákon, vagy aromaterápiás diffúzorral levegőbe kerül.

A rózsaolaj jellemzője erős, virágos aromájú, és a vertigo és a depresszió kezelésére alkalmazzák. Kiváló módja annak, hogy megtapasztalják az illóolajok előnyeit a virágokból, mint például a rózsák, hogy adjunk hozzá fürdővízhez, hogy gőz aromaterápia.

A rozmaring egy másik, a szédülés, a fáradtság és a depresszió kezelésére használt növényi ásványi olaj. Friss, rozmaring leveleket lehet hozzáadni egy csésze vízhez, hogy friss és édes szagú gőz belégzés. A forró víz felszabadítja az olajat a levelekről, és lehetővé teszi számukra, hogy a gőzzel szállítsák.

A mandarin vagy citrusolaj friss, citrusos illatú, migrén, fejfájás és szédülés kezelésére. Ezt az illóolajat általában a mandarin gyümölcshéjéből préselik. Szárított vagy friss héj hozzáadásával forró vízhez az illatos olajokat belélegezhetjük.

Rose Oil

Rosemary Oil

Tangerine Oil