Ganoderma lucidum mellékhatások

Áttekintés

Több mint 4000 éve a hagyományos kínai és japán gyógyszerek a Drugs.com szerint a Ganoderma lucidumot gyógyszerként használják a hosszú élettartam elősegítésére és asztma, köhögés, fáradtság és májbetegségek kezelésére. Közelebbről a reishi vagy a ling zhi néven ismert, ezt a nagy, fás gombát néha a rák és a HIV-betegek immunrendszeri emlékeztetőjeként használják, a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szerint. A legtöbb mellékhatás enyhe.

A leggyakoribb hatások

A Ganoderma lucidum leggyakoribb mellékhatásai a szédülés, a száraz orr és a torok, a fejfájás és a bőrirritáció, amely viszketést vagy kiütést okozhat. A betegek egy kis százaléka a Ganoderma lucidum bevétele során enyhe gasztrointesztinális kellemetlenségeket tapasztal, a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szerint. A tünetek lehetnek gyomorpanaszok, émelygés, hányás és hasmenés.

Rendellenes vérzés

A Ganoderma lucidum tartalmaz egy adenozin nevű komponenst, amely gátolhatja a thrombocyta aggregációt és vér elvékonyodáshoz vezethet, mondja Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Ez vezethet a tartós vérzéshez még kisebb sérülések, vagy gyomorfájdalom, például fekélyek esetén. Ha vérzési rendellenessége van, vagy véralvadásgátló gyógyszereket szed, megvitassák a Ganoderma lucidum kiegészítők biztonságos kezelésének biztonságát az orvosával.

Májkárosodás

A Ganoderma lucidum por rendkívül ritka, súlyos mellékhatása májkárosodást jelent, amint azt a Thaiföldi Orvosi Szövetség 2007-es számában közzétett tanulmány is megjegyzi. A szerzők beszámolnak arról a betegről, aki a por bevétele után májkárosodást tapasztalt. Egy másik esetben a páciens halálos hepatitist alakult ki, miután hasonló készítményt készített. Mindkettő egy vagy két hónapot használt a porra, és nem tapasztalt mérgező hatásokat, ha korábban Ganoderma lucidumot használt, hagyományos módon főzve.