Az egészséges haj és fejbőr élelmiszerei

Lean Proteins

A haj és a fejbőr olyan sejtes szövetekből áll, amelyek folyamatos táplálást igényelnek az egészség megóvása érdekében. Az egészséges haj és fejbőr élelmiszerei közé tartoznak azok az anyagok, amelyek a bőrt táplálják és hajat adnak, ami csillogó izzó. Az orvosi kezelések, mint például a kemoterápia, befolyásolhatják a hajat és a fejbőrt, és szükségessé tehetik a haj egészséges ételeinek gazdag étrendjét. A kiegyensúlyozott étkezési terv jobban elősegíti a haj és a fejbőr egészségét, mint a palackból származó vitaminok palackja.

Citrus és Nuts

A karcsú fehérjék biztosítják az összes testi szövet aminosavát vagy építőköveit. A fejbőr hajja és bőre nagyjából fehérjéből áll. Az egészséges fehérjeforrások többsége állatokból származik, beleértve a csirkét, a tojást, a halat és más húsokat. A vegetáriánus fehérjeforrások közé tartozik a szójabab és a gabonakészítmények. A fehérje számos táplálkozási és sportitalban is megtalálható. Ügyeljen arra, hogy olvassa el a címkét, hogy tartsa be a kiszolgálási méreteket. Az Országos Egészségügyi Intézet napi két-három adag fehérjét ajánlja, túl sok fehérje képes a vesét megterhelni.

Gyümölcsök és zöldségek

Sok vitamin és ásványi anyag együtt dolgozik, hogy elősegítse az egészséges hajat és a fejbőrt, azonban a C és E vitaminok jóak a hajra és a bőrre. A C-vitamin, amit aszkorbinsavnak is neveznek, citrusfélékben, például narancsokban és zöldségekben, például zöldborsókban található. Az E-vitamin diófélékben és teljes kiőrlésű gabonákban kapható. Mindkét vitamin antioxidáns és nélkülözhetetlen az egészséges haj és fejbőr elősegítésére.

A gyümölcsök és a zöldségek olyan haját táplálják, amely nem található egy palackban. Az American Cancer Society napi két-három gyümölcsszálat és naponta öt adag veggiteket bátorít. E gyümölcsökben és zöldségekben elrejtve a B-vitamin komplex – B-vitaminok keveréke, mint a tiamin, niacin, folsav és biotin -, amely elősegíti a haj növekedését és a fejbőrt. A B-vitaminok vízben oldódnak, vagyis nem tárolják a szervezetben, és ha nem elegendő gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, hiány léphet fel. Lehet, hogy kapcsolat van a B-vitamin hiánya és a hajhullás között.