A terhesség első trimeszterében elkerülendő gyakorlatokat

Áttekintés

A terhesség első trimeszterében általában szabadon uralkodik, hogy olyan aktív legyen, amennyit csak akar. A “Mindent Terhességi Fitness könyv” szerint a terhesség korai szakaszában lévő nők folytathatják szokásos edzésprogramjukat, néhány biztonsági okokból bepattanva. Azonban az első trimeszterben tapasztalt gyakorlási korlátozásokat a terhesség hátralevő részében követni kell.

Magas kockázatú tevékenységek

Az Amerikai Terhességi Szövetség szerint az első trimeszterben kezdődően a várandós nőknek el kell kerülniük a magas kockázatú fitness tevékenységeket. Különösen veszélyes gyakorlatok, mint például a síelés, a vízisí, a hegymászás és a lovaglás komoly zuhanásveszélyt hordoznak magukkal, ami magzatvesztést okozhat. Szintén kis egyensúlyra van szükség ahhoz, hogy részt vegyenek sérülés nélkül. Amint a testetek megváltoznak és a terhesség alatt állnak, súlypontja valószínűleg enyhén lecsökken, ami növeli annak kockázatát, hogy valami rosszul megy.

Kapcsolat Sportok

Kerülje az érintkezési sportokat, például a labdarúgást, a labdarúgást és a kosárlabdát a terhesség első trimeszterében. Komoly veszélyt jelent a hasi trauma, amely magzati zavart és akár vetélést is okozhat. Továbbá, a “Minden Terhességi Fitness Könyv” azt mondja, hogy sok orvos azt tanácsolja a terhes nőknek, hogy elkerüljék a racquet sportokat, például a tenisz kezdettől fogva. Gyakran előfordul, hogy ezek a tevékenységek hirtelen egymás melletti mozgásokat vonnak maguk után, és bemutatják a tompa hasi trauma fokozott veszélyét, amint a labda gyorsan visszapattan a bíróság előtt. Cserélje ki a nagy hatású tevékenységeket alacsony hatású edzésprogramokkal, például a jógával.

Kültéri edzések

A “Minden Terhességi Fitness Könyv” azt tanácsolja a nőknek, különösen az első trimeszterben, hogy elkerüljék a szabadtéri edzést a nyár folyamán, valamint egyéb olyan helyzeteket, amelyekben túlmelegedhetnek. A túlmelegedés és a kiszáradás nagyobb aggályok az első trimeszterben, mivel a magzat érzékenyebb a szervezet hőmérsékletváltozásaira. Amikor a teste túl forró, átirányítja a véráramlást a méhtől, hogy hűtse le a rendszert. Mivel az első trimeszterben sok gyermek létfontosságú szervezete alakul ki, egyes orvosok úgy érzik, hogy a túlmelegedés kis, de súlyos születési rendellenességeket okoz.