Szórakoztató fotózási ötletek gyerekeknek

Áttekintés

A digitális fotózás csökkentette a fotózás költségeit. Nem kell többé aggódnia, hogy a gyermekeid pazarolják a filmet, mert nem tudták, hogyan készítsenek jó fényképeket. Az egyetlen korlátozás a fényképezőgép fényképkártya kapacitása. Amellett, hogy a tanulás fotózás alapjait, és hogyan működik a fény, sok szórakoztató tevékenység gyerekek kamerákkal.

Kedvenc dolgok

Vigye el a gyerekeket a kedvenc dolgokról. A játékok, a babák, a kitömött állatok és a sporteszközök bonyolult élethű bemutatóit állíthatják be. Kihívja őket, hogy kreatívak legyenek. Nyomtassa ki és rendezze az eredményeket emléktárgyként a szobájukban vagy a közös helyiségekben. A Muslin, egy olcsó pamutszövet, nagyszerű háttér. Ragassza fel a falra, és hagyja, hogy természetes módon kenjen le. Húzza fel a padlóra vagy egy asztalra, hogy elkerülje a durva háttér vonalakat. Megkérheti gyermekeit is, hogy lőjjenek annyi különböző objektumot, amellyel kedvenc színeiket megtalálják. Például, ha a zöld a kedvenc színe, fotózzon a fű, a levelek, a borsó, a dollár számlák és bármi zöld.

A lövöldözés módja

Engedje meg a gyerekeknek, hogy készítsen közeli képeket tárgyakról és helyekről, és mások is kitalálják, mi a kép. A játéktér majombárok, hálószobai bútorok vagy a kedvtelésből tartott szőrmének vázlata néhány ötlet. Nem tudnak túl közel kerülni azokhoz a tárgyakhoz, amiket forgatni, vagy a fotók nem lesznek fókuszban. Töltsd le őket a számítógépedre, és használd a szerkesztési szoftvert a terméshez és a nagyításhoz. Egy másik ötlet – kérd meg a gyerekeket, hogy ugyanazt az objektumot lássák különböző perspektívákból. Például fényképez egy játékot szemmagasságban. Ezután felmássz egy lépcsőzetes széken és lődd le. Lődd le a padlóról is. Tekintse meg, hogy hány különböző szöget találnak, hogy ugyanarra a tárgyra lőjenek.

Képek emberekről

Kérdezze meg gyermekeit, hogy olyan különböző érzelmeket vegyenek fel, amiket a fényképezőgéppel tudnak gondolni. Használd a testvéreket vagy barátaidat mint modelleket, és kérd meg őket boldog, szomorú, dühös és nevető arcok megmutatására. A vicces arcok egy újabb nagyszerű témát jelentenek: a gyermekei mindenkinek a családjában levéltárcákat készíthetnek. Hadd legyenek a fotósok a következő családi összejövetelen.

Fun Photo Tevékenységek

Készítsen egy listát az olyan házakról, udvarról és környékéről, amiket találsz. Ossza meg a gyerekeket a csapatokba, és biztosítson kamerát minden csapatnak. Az első csapat, aki vissza szeretne térni a listán szereplő minden fotóval, egy másik tevékenység a gyerekeknek a napi rutinok naplófilmjeiből áll. Vigyél be fotókat azokról a dolgokról, amelyeket a nap folyamán csinálnak, például a barátaikkal való játszmánnyal, az olvasással, az ételek elfogyasztásával és az ágyhoz. Ez a tevékenység nagyszerű a hétvégéken és a nyári napokon, amikor a gyerekek nem járnak iskolában.

Keressen online fotózási versenyeket, amelyeket csak gyerekeknek tartott. A legtöbb felsorolja a különböző kategóriákat, például tájakat, állatokat, embereket vagy humorokat. A “National Geographic” magazin nagydíjat jelent Washingtonba.

Adjon meg egy versenyt