Olyan élelmiszerek, amelyek segítik a nyugtalan láb szindrómát

Áttekintés

A nyugtalan láb szindróma vagy az RLS olyan neurológiai állapot, amely a lábad lüktetését, húzását vagy kellemetlenségét okozza, hogy a késztetést keltsen fel és mozogjon. Az RLS az amerikai populáció közel 10% -át érinti, és gyakrabban fordul elő a nőknél, mint a férfiaknál, a National Institute of Neurology Disorders and Strokes szerint. Az RLS általában éjszaka sztrájkol, és enyhe vagy súlyos lehet. Eltekintve attól, hogy elmozdulnak ezeken a tüneteken, vannak olyan ételek, amelyek megkönnyebbülhetnek.

Élelmiszerek nagy a vas

A nyugtalan láb szindróma gyakran vashiányos következményekkel jár, így a vasban gazdag élelmiszerek hozzáadása hasznos lehet a fájdalmas vagy irritáló tünetek enyhítésében, állítja a MayoClinic.com. A vas elengedhetetlen az emberi egészség szempontjából. Segít az oxigén szállításában a szervezetben, és segít a sejtnövekedés szabályozásában. Az Országos Egészségügyi Intézmények Étrend-kiegészítők Hivatala azt sugallja, hogy a kevésbé vasalható test gyakran neurológiai rendellenességekkel, például nyughatatlan lábszindrómával szenved, és fáradtságot, gyengült immunitást és gyenge munkateljeséget is tapasztalhat. A magas vasból készült élelmiszerek közé tartoznak az állati fehérjék, például a vörös hús, a hal, a baromfi és a növényi források, mint például a lencse, mindenféle bab, pinto, garbanzo, szója, sötétkék és vese, zöld leveles zöldségek, brokkoli, zöldborsó És a spárga.

Magnézium gazdag élelmiszerek

A magnézium egy másik ásványi anyag, amelyet sokan nyugtalan láb szindrómában szenvednek. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a magnézium kimutatták, hogy felszabadítja az RLS-t. Az “Álmos” augusztusi 1998-as számában megjelent tanulmányban Dr. Hornyak Magdolna és az Albert-Ludwigs-Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján dolgozó kollégái Németországban úgy találták, hogy a magnézium enyhítette az RLS tüneteit azok számára, akiknek mérsékelt formái voltak . A résztvevők úgy találják, hogy a lüktetés eloszlott, az alvás javult, és nem volt hajlandó felkelni és mozogni. A LEF.org azt javasolja, hogy azok az egyének, akiknek az RLS kezdődik 250 mg magnézium napi fogyasztásával. A magnézium jó forrása lehet zöld zöldség, pl. Spenót, hüvelyesek, diófélék, magvak és egész nem finomított szemek.

Foods with folate

A folát vízoldékony B-vitamin, amely új sejtek előállításához szükséges, beleértve a vörösvérsejteket és elengedhetetlen a vérszegénység megelőzéséhez. Az RLS közvetlenül kapcsolódik a folsavhiányhoz, így a folsavban és a folsavban magas táplálkozású élelmiszerek enyhíthetik az RLS-szel rendelkező egyedek egy vagy több tünetét. A kanadai orvosi egyesület folyóiratának 1976. augusztusában kiadott tanulmányában I. Botez és munkatársai azt mutatták, hogy az RLS-ben szenvedő betegek megkönnyebbülhetnek, ha napi 5-10 mg folsavat fogyasztanak. A folát és a folsav megtalálható a dúsított reggeli gabonákban, marhahúsban, spenótban, spárgában, nagy északi babban, zöldborsóban, brokkoliban és más dúsított szemekben és tésztafélékben.