Olyan élelmiszerek, amelyek csökkentik a fülcsengést

Áttekintés

A megfelelő ételek fogyasztása csak enyhén bosszanthatja a fülében lévő súlyosító csengését. A fülzúgás vagy a fülcsengés nem betegség. A magas hangzású hang, ami serenáthatja Önt, tünet, és bár ez nem szüntethető meg, csökkenthető azáltal, hogy néhány egyszerűen megtalálható élelmiszert tartalmaz az étrendedbe.

Ananász

A fülcsengés oka nem ismert, azonban a fülcsengés egyik lehetséges oka a gyulladás a középfülben. Egy 2010-ben publikált tanulmány az “Inflammatory Bowel Diseases” című folyóiratban azt sugallja, hogy az ananász képes a gyulladás csökkentésére az egész szervezetben a bromelain miatt, amely az ananász szárában található. A friss ananászfogyasztás egy olyan megoldás, amely megpróbálhatja csökkenteni a sziszegést vagy a csengőhangot a füleidben. Ha nincs allergia, az ananász étkezés nem okozhat káros mellékhatásokat, és az ananászban lévő vitaminok egészségesek a test többi része számára is.

Spenót

A Siketek és egyéb kommunikációs rendellenességek Országos Intézete szerint a tinnitus a lakosság mintegy 10 százalékában fordul elő. Az ear ringing jelzi a hallási rendszerrel kapcsolatos problémát, amely magában foglalja a fülhöz csatlakozó agyat és idegeket is. Az idegi működés javítása és a fantom hangok csökkentése érdekében a szervezetnek magnéziumra van szüksége. Egy friss spenót saláta más sötétzöld zöldségekkel, mandulával és egy joghurt oldalával a tökéletes magnéziummal gazdag ebéd.

Gabona

Egy 2003-as cikk az “Otology and Neurotology” -ban találja a kapcsolatot az alacsony vércukorszint és a fülcsengés között. Az egyik cink fő funkciója a megfelelő sejtosztódás elősegítése. Annak érdekében, hogy a sejtek egészségesek maradjanak, és csökkentsük a fülzúgást, próbáljunk reggelit a megerõsített gabonából és a sovány tejbõl. Ha a reggeli nem tetszik Önnek, a napot egy osztriga előétel vagy főétel végével zárja le.

Hús

A B12-vitamin-hiány és a fülgyűrű közötti kapcsolat az “American Journal of Otolaryngology” 2004-es számában jelent meg. A személyes B12 szint növeléséhez ajánlott marhahús, tojás, sajt, hal és egyéb állati termékek. Használja a mérsékeltséget, amikor eszik, mivel túl sok állattermék növelheti a koleszterinszintet, ami csökkentheti a véráramlást a fül idegeihez.

A fülben lévő csengés másik lehetséges oka a fülcsatornákban felesleges folyadék. A banán tartalmaz káliumot, ami segít a folyadék egyensúlyának szabályozásában. Vagy egy almára, kajszibarackra vagy spárgára vághatsz egy káliummal gazdag snackhez. A folyadékszintet szem előtt tartva fontos, hogy naponta folyamatos hidratálást biztosítsunk. Kerülje túl sok vagy túl kevés vizet.

banán