Hazai jogorvoslatok a torok nyálkahártyájára

Áttekintés

A nyálkahártya vagy a váladék a torokban kényelmetlen lehet, rossz leheletet vagy más egészségügyi problémákat okozhat. A krónikus nyálkahártyát posztnasális csepegés, allergia, savas reflux, sinusitis vagy más gyulladásos fertőzések okozhatják. A nyálka eltömődés pontos okainak meghatározása fontos első lépés. A hagyományos kezelés magában foglalhatja a szteroidokat, az antacideket és a reflux gyógyszereket. Gyógynövényes teák, amik a fogamzásgátló vagy kiengesztelő hatásúak lehetnek hatékony hazai jogorvoslat, de fontos, hogy bármilyen gyógynövény terápia megkezdése előtt konzultáljon egészségügyi szakemberrel.

eyebright

A szemhéjfesték, vagy az Euphrasia officinalis, évente egy európai gyógynövény. A hagyományos gyógyítók a középkor óta használják fel akut és krónikus szembetegek kezelésére. A légi részek iridoid glikozidokat, flavonoidokat és tanninokat tartalmaznak, és a növénynek feszes, gyulladáscsökkentő és rákellenes tulajdonságai vannak. A Botanical.com megjegyzi, hogy a szemhéj homeopátiás formája az orr és a torok nyálkahártyáján dolgozik a váladékok csökkentése érdekében. David Hoffmann gyógynövényes állatorvos azt állítja, hogy a szemhéj kiváló megoldás a nyálkahártyákkal kapcsolatos problémákra. A gyulladáscsökkentő és az összehúzó hatások segítik a testet a felesleges nyálkahártya megszüntetésében. A Herbalist Penelope Ody azt is megjegyzi, hogy a szemhéj enyhíti a nyálkahártyákat az allergiák vagy fertőzések következtében, és ez kapcsolódik a tüdő és a lép meridiánjaihoz a hagyományos kínai orvoslásban – amelyek a váladékhoz vagy a nyálkahártyához kapcsolódnak. Tudományos tanulmányokra van szükség ahhoz, hogy megerősítsék a szemhéj hagyományos használatát a nyálka állapotok tekintetében. A vizsgálatok hiánya miatt a szemhéjat csak az ajánlott dózisoknál kell alkalmazni, és nem a terhesség alatt.

Ánizs

Az Anise vagy a Pimpinella anisum egy aromás fűszer, amelyet egész Ázsiában használnak a főzéshez és a hagyományos gyógyszerekhez. Tartalmaz kumarinokat, flavonoidokat, szterint és illóolajat, amely gazdag transz-anetollal, dianetollal és fotoanetollal rendelkezik. David Hoffmann gyógynövény-állatorvos kijelenti, hogy az ánizsmagok fokozzák a nyálkahártyát. Tinktúrában vagy infúzióban összetörve, felszabadítják az illékony olajat, és expectoránsként hatnak, hogy feltörjék és kiszabják a nyálkahártyákat a tüdőből és a torokból. Ben-Erik van Wyk és Michael Wink az eretnek hatását az anetholnak tulajdonítja, amely egy olyan aromás vegyület, amely serkenti a köhögést a nyálkahártya kiirtására. Az ánizs allergiát okozhat érzékeny egyedekben, és nem alkalmazható antikoagulánsokkal.

Görögszéna

A Fenugreek vagy a Trigonella foenum-graecum egy évente gyógynövény, amely a Földközi-tengerben és Afrikában és Ázsiában található. A magokat, halványsárga és téglalap alakú, emésztőrendszerként használják, torokfájás, felső légúti fertőzések, anorexia, gyomorfekély, cukorbetegség, magas koleszterinszint és impotencia kezelésére. A hatóanyagok közé tartoznak a szteroid-szaponinok, a nyálkahártyák és az alkaloidok, és a magok kiengesztelő és csillapító hatásúak. A “recept a táplálékgyógyításért” görögszélesnek ajánljuk a nyálkahártyák csökkentésére. A Fenugreek a vastag nyálkahártya lazításával működik, majd kiengesztelő hatása segíti a testet, hogy kiengedje, és megnyugtató tulajdonságai megnyugtatják a nyálkahártyákat. Tanulmányokra van szükség ahhoz, hogy meggyőződjünk a görcsszövet hatásosságáról a nyálkahártyák kiiktatására és terhesség alatt nem szabad alkalmazni.