Harci stílusok a mma-ban

dobozolás

A vegyes harcművészetek, vagy az MMA-k olyan teljes körű kapcsolatok, amelyek különböző típusú harci stílusokat és tudományágakat tesznek lehetővé. A legtöbb MMA harcosok több harci stílusban, például a bokszban és a brazil Jiu-Jitsu-ban érkeznek, annak érdekében, hogy minimalizálják gyengeségeiket a gyűrűben, nyolcszögben vagy ketrecben. Néhány egyéb közös harci stílus az MMA-ban többek között a birkózás, a kick bokszolás és a több tudományág kombinációi.

Brazil Jiu-Jitsu

Az MMA harcos, akiről azt mondják, hogy egy “boxer” típusú harc, inkább a lyukasztást használja a támadás elsődleges eszköze. Ez a harci stílus az MMA harcosokkal közös, akik korábban bokszként képzettek, vagy akár olyanok is, akiknek több az utcai harc vagy a “verekedő” mentalitása. Ez a fajta harcos jobban szeretne harcolni az álló helyzetben, nem pedig a szőnyegen.

Birkózás

Ez a harci stílus a földi technikákat, a benyújtási tartásokat és az “őr” hatékony védelmét szolgálja. A brazil Jiu-Jitsu vagy a BJJ egy olyan harci fegyelem, amely szó szerint több száz különböző fojtótekercset és befogadási holdot használ, mint például a kar, a hátsó meztelen fojtó és lábszár. A BJJ azt is tanítja a harcosoknak, hogyan kell sikeresen menedzselni az őrségét, amikor a harcos megtalálja magát a hátán. Ez a harci stílus kedvelik sok olyan MMA harcos, akik szeretnének élni a földi játékban.

Muay Thai Kick Boxing

A birkózó harci stílus jól alkalmazza a harcot, a földi játékot, a beadványokat, a visszadobásokat és a testmozgást. Ezt a harci stílust számos különböző harci tudomány befolyásolja, annak ellenére, hogy gyökerei ugyanolyan típusú birkózásról szólnak, amelyet az olimpián látni fog. A birkózás az MMA sportágában más tudományágak, például a BJJ és a Judo hatásai miatt alakult ki, beleértve a visszavonásokra, a “földi és font” technikákra, a védelemre, a küzdési stratégiákra és a különböző beadványokra vonatkozó változtatásokat. A birkózó előnyben részesítő harcos megpróbálja a harcot a földre vinni, és nem próbálja megütni a másik harcosot ütésekkel és rúgásokkal.

A Muay Thai kickboxing, vagy egyszerűen a Thai Boxing, egy ősi származású harcművészet, és szintén Thaiföld nemzeti sportja. Ez a harci stílus vált népszerűvé az MMA harcosok miatt pusztító csapás, védekezés és a hangsúly a kitartás. A thai boxolás tipikusan: ütések, rúgások, könyökök, repülők térdelése és különböző küzdési technikák. Ez egy olyan stand-up stílusú harc, amely egy harcos kiüti a hatalmat.