Gyógynövényes gyógymód az alacsony szexuális hajtóerő miatt

Áttekintés

Számos különböző gyógynövényt használtak a hagyományos orvoslásban a libidó fokozására és a szexuális problémák kezelésére. Függetlenül attól, hogy merevedési zavarai vannak vagy csak egy alacsony szexuális meghajtó, bizonyos gyógynövény-gyógyszerek segíthetnek. Ügyeljen arra, hogy megbeszélje az orvosával szedett gyógynövényeket, hogy megértse az esetleges mellékhatásokat és a veszélyes kölcsönhatásokat bizonyos betegségekkel vagy gyógyszerekkel.

Horny kecskefű

Ha figyelembe vesszük a gyógynövényt, a kanosfű gyomnövény segíthet a szexuális működés javításában, különösen akkor, ha nő vagy, mondja a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központja. Mint a neve is jelzi, a kanosfa-gyomokat elsősorban a hagyományos ázsiai gyógyászatban használják a szexuális problémák kezelésére, jegyzi meg a Michigan Egyetemi Egészségügyi Rendszer. A gyógynövény olyan flavonoidokat tartalmaz, amelyek bizonyították az ösztrogén elnyomását a kémcsővizsgálatokban. Ezek a hormonális hatások kölcsönös megkülönböztetést jelenthetnek a szexuális problémák kezelésében és a szexuális hajtóerő növelésében a kanosfű gyomnövényeinek használatában, a Michigan Egyetem megjegyzi. Egy 1995-ben kiadott kínai tanulmány megállapította, hogy a kanosfű gyomnövekedése a veseelégtelenségben szenvedő, dializált betegeknél fokozta a nemi vágyat, szemben a placebo csoporttal.

yohimbe

A Yohimbe egy közös gyógynövény kezelés a merevedési zavar, vagy ED, a férfiak és tartalmaz hidroklorid, a vegyi anyagot felírt ED gyógyszerek. A Yohimbe azonban előnyökkel járhat mind az alacsony szexuális hajtóerővel rendelkező férfiak és nők számára. Mind a férfiak, mind a nők esetében a yohimbe növelheti az ébredést, mondja a Maryland Medical University. A nők esetében a yohimbe-t tipikusan az arginin aminosavval kombinálják. A 23 nõi nõi szexuális izgatottsági rendellenességek kettõs vak vizsgálata azt mutatta, hogy a yohimbe és az argininin szedése megnövelte a fizikai szexuális izgalmat a placebóhoz képest, jegyzi meg a University of Pittsburgh Medical Center. A Prozac antidepresszáns gyógyszer szedésével okozott szexuális diszfunkcióval járó, csak kilenc embernél végzett kisebb vizsgálatban a kutatók azt találták, hogy a yohimbe javította a nemi hajtóerőt és a funkciót nyolc résztvevőnél.

Ginkgo, Ginseng és Damiana

A gyógynövények ginkgo, damiana és az ázsiai ginzeng egyénileg segíthetnek a nemi hajtóerő javításában, de összegyűjtve ezeket a hatásokat növelheti. A szexuális diszfunkciójú, 77 nőből álló, négyhetes, kettős vak klinikai vizsgálat azt mutatta, hogy a három gyógynövény és az arginin együttes bevétele, valamint a multivitamin-ásványi táplálék-kiegészítés jelentősen javította a szexuális elégedettséget a placebóval összehasonlítva. A nõk, akik a gyógynövény-kombinációt kapták, a pozitív szexuális jótékony hatások mellett megnõttek a nemi hovatartozás, jegyzi meg a University of Pittsburgh Medical Center. Az ázsiai ginzenget, a ginkgót és a damiana-t egyedül gyógyhatású gyógynövényként használják fel a férfiaknál az ED kezelésére, mondja a Michigani Egyetem Egészségügyi Rendszere.

Maca

A Maca segíthet növelni a nemi hajtóerőt és a termékenységet a férfiakban, mondja a Michigan Egyetem Egészségügyi Rendszer. Úgy tűnik, hogy a maca nem befolyásolja a nemi hormonokat a szervezetben, de segít a spermiumok számának növelésében és a mozgékonyságban. A nőknél a maca segíthet a libidó fokozásában és a szexuális diszfunkció kezelésében is, jegyzi meg a University of Pittsburgh Medical Center.