Pozitív hozzáállás példái

Remény

A pozitív magatartás, amely a nehéz helyzeteket a produktív gondolkodással közelíti meg, több szinten is hasznos lehet. A Mayo Klinika kijelenti, hogy a pozitív magatartás csökkentheti a stressz szintjét, ami jó az egészségére. A pozitív hozzáállás javíthatja a kapcsolatait és megváltoztathatja, hogy a főnök hogyan érzékeli Önt és munkáját. A 2007. januári Gallup Menedzsment Nyilvántartásban megjelent cikk megjegyzi, hogy a pozitív attitűd összetevői, amelyeket kollektív módon pozitív pszichológiai tőkeként használnak, meg lehet tanulni.

Optimizmus

A Gallup Management Journal meghatározza a reményt, hogy képes maradni a céljaira koncentrálva, és változtatni az elérési utakon, ha szükséges a sikerhez. A remény a kitartás. A pozitív hozzáállású emberek képesek átgondolni azokat a nehézségeket, amelyekkel szembesülnek ma, és úgy vélik, hogy megtalálják az utat a nehézségeken vagy azok körül. A remény megismerése, a célok összpontosítása, amelyek kihívást jelentenek, mégis elérhetőek és ötleteket találnak többféle módon e célok elérése érdekében. Felismeri, hogy befolyásolhatja előre irányuló mozgását és fenntarthatja tevékenységét addig, amíg el nem éri célját.

Rugalmasság

A pozitív hozzáállású emberek optimizmust mutatnak, a döntés vagy cselekvés lehető legjobb eredményét hinni, és a negatív körülmények ideiglenesek. Az optimizmusnak a valóságban kell megalapozódnia, például egy személy nem tud ugrani egy fáról, és optimistán elvárja, hogy legyőzzék a gravitációs törvényeket. Az optimizmus tanítható, a University of Pennsylvania Pozitív Pszichológiai Központ szerint. Tanítsd meg magad a kihívások kihívásával, elemezve azokat a komponenseket, amelyek a hibához vezettek. Vegye át a tulajdonjogot az általuk felügyelt összetevőkre, és ismerje fel és engedje fel azokat az összetevőket, amelyeket nem tudtál vezérelni.

Bizalom

A pozitív emberek rugalmasságot mutatnak, képesek visszafordulni a nehéz körülményekből. Az Amerikai Pszichológiai Szövetség úgy találta, hogy a rugalmasságnak vagy a keménységnek három magatartásbeli eleme van: elkötelezettség, ellenőrzés és kihívás. Az elkötelezettség az, hogy hajlandó maradni az elfoglaltság helyett a nehéz időkben elszigetelve, és úgy dönt, hogy részt vesz az élet következő lépésében. A kontroll az a hajlandóság, hogy megpróbálja befolyásolni a kihívásokkal járó körülmények kimenetelét, például beszéljen a főnökkel arról a sok különböző szerepről, amelyet akkor tölthet fel, amikor a leépítések lehetősége megtörténik. A kihívás az a képesség, hogy minden helyzetet tanulási lehetőségként tekintsen meg.

A bizalom vagy az önhatás az a meggyőződés, hogy befolyásolhat egy adott helyzet kimenetelét, a Carleton College szerint. A pozitív hozzáállású emberek biztosak abban, hogy szembenézhetnek a kihívásokkal, és úgy vélik, hogy ezek leküzdése az irányításuk alatt van. Annak érdekében, hogy növelje bizalmát, tegye magát olyan helyzetekben, amelyekben elsajátíthatja, megszakíthatja a nehéz feladatokat kezelhető darabokra, és utánozhatja azoknak a viselkedését, akik sikereket értek el.