Influenza vakcina összetevők

Áttekintés

Az influenzavírus vagy az influenza olyan fertőzés, amely megtámadja a légutakat. A Mayo Clinic szerint a betegség leggyakoribb tünetei a láz, a hidegrázás, a fejfájás, a köhögés, a testgyökér, a fáradtság, az orrdugulás és az étvágytalanság. A vírus súlyos szövődményei közé tartoznak a tüdőgyulladás, az encephalitis, a fülfertőzések, a sinusitis és a bronchitis. Szerencsére az influenzavírust azért fejlesztették ki, hogy megakadályozza a fertőzést vagy csökkenti a tünetek súlyosságát. A tudósoknak azonban új oltóanyagot kell kidolgozniuk minden évben, hogy védelmet nyújtsanak az előrejelzett influenzaszerű törzsektől a következő szezonra. Mint minden oltóanyag esetében, ismernie kell az influenza vakcina összetevőit és lehetséges mellékhatásait.

Influenza A típusú antigén

A Drugs.com szerint az influenza A vírus antigén az influenza vakcina hatóanyaga. Ez védelmet nyújt az A típusú influenzától, vagy enyhébb tüneteket eredményez, ha szerződést köt. Az antigén egy baktérium, vírus vagy pollen, amely kiváltja az immunválaszt a szervezetből. Az influenzavírus antigének az inaktivált vírusok, amelyek hatékonyak, mivel lehetővé teszik testének, hogy antitesteket (kémiai markerek) alakítson ki az influenza ellen. Miután kialakultak antitestek, lehetővé teszik a szervezet számára, hogy gyorsabban küzdjön a fertőzés ellen.

Influenza B típusú antigén

A B típusú influenza antigén az influenza elleni oltóanyag összetevője, a Drugs.com szerint. A B típusú influenza egy olyan vírus, amely évente rutinszerűen érinti az embereket. Az influenza B-típusú antigénnel szembeni expozíció védelmet nyújt vagy csökkenti a tüneteket, ha a vírus törzsének kitéve.

Inaktív összetevők

Az inaktív összetevők vagy segédanyagok a vakcinákban lévő hatóanyagokat támogatják és megkönnyítik a felhasználást. Ezek az összetevők nem nyújtanak védelmet az influenza vírus ellen. Az FDA szerint az influenzavírus inaktív összetevője tojásfehérje, formaldehid, nátrium-deoxikolát és thimerosal. Ezen inaktív összetevők közül kettőt feltételeztek, hogy mellékhatásokat okoznak: az American College of Allergy, Asthma és Immunology megállapítja, hogy a gyermekek 1,6% -a allergiás a tojásfehérjékre, ezért esetleg nem tudja megkapni a vakcinát. Egyéb vakcinázási lehetőségek. A Thimerosal szerves higanytartalmú vegyület, melyet egyesek úgy vélnek, hogy autizmust okoznak gyermekeknél, akik vakcinákat kapnak. Az Egyesült Államok Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja azonban arról számol be, hogy számos tanulmány kimutatta, hogy nincs kapcsolat a thimerosal és az autizmussal: figyelmeztesse kezelőorvosát a vakcina beadása előtt, ha allergiás az összetevőkre.

A FluMist a MedImmune által kifejlesztett orrspray. A FluMist és a hagyományos influenza-influenza közötti fő különbség az, hogy a FluMist hatóanyagként élő attenuált (vagy gyengített) vírust tartalmaz, az Egyesült Államok Food & Drug Administration szerint. Az élő, de gyengített vírusok lehetővé teszik az influenza jobb immunitását, mint az elpusztult vírusok. Ezenkívül az FDA kijelenti, hogy a FluMist mononátrium-glutamátot (MSG), hidrolizált sertés zselatint, argininet, szacharózt, kétbázisú kálium-foszfátot, monobázisos kálium-foszfátot és gentamicin-szulfátot tartalmaz. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha allergiás a fenti összetevők bármelyikére.

FluMist