Gyümölcsök, amelyek glükózt tartalmaznak

Áttekintés

A glükóz a fő cukor a testedben, a KidsHealth.com jelentése szerint. A glükóz a szervezet legfontosabb energiaforrása. Ezt az étrendből nyerik, vagy a szervezet képes szintetizálni más vegyi anyagokból. A gyümölcsök különböző mennyiségű glükózt biztosítanak Önnek. Megérteni, hogy mely gyümölcsök adnak Önnek glükózt, segíthet létrehozni egy étrendet, amely megfelelő, de nem túlzott mennyiségű glükózt biztosít.

banán

A banán sárga gyümölcs, amely glükózzal látja el Önt. A banán 5,82 g glükózt tartalmaz 100 g banánra vonatkozóan, az 1987-es 1987-es cikket az “American Journal of Clinical Nutrition” magyarázza. A banán kis mennyiségű fehérjét, rostot és egyéb táplálék-cukrot is biztosít.

Almák

Sokféle alma van, amely glükózt biztosít. A Király Kollégium biokémiai osztályának adatai szerint az almák átlagosan 1,7-2,2 g glükózt tartalmaznak 100 gramm gyümölcsönként. Az alma glükóztartalma attól függ, hogy milyen almát eszel, és hogy az almát főzze-e vagy sem.

szőlő

A szőlő gazdag glükózban, az 1987-es “Journal of Clinical Nutrition” című 1987. évi cikk szerint. A szőlő ehető része 8,12 százalékos glükózból áll. Ez nagy mennyiségű glükózt biztosít, ha nagy mennyiségű szőlőt fogyaszt. Ha aggódsz a vércukorszintjét illetően, mint sok diabéteszes beteg, próbáld meg korlátozni a szőlő és egyéb ételeket, amelyek nagy mennyiségű glükózt és más cukrot tartalmaznak.

Időpontok

A dátumok a legtöbb gyümölcsből származó glükózt tartalmazzák, a King’s College Hospital jelentései. A dátumok kb. 32 g glükózt tartalmaznak 100 g-ra. A dátumok nagy mennyiségben tartalmaznak más cukrokat is, mint pl. A fruktózt, amely a szervezetben glükózra lebontható. Nagy mennyiségű napi étkezés lehet, hogy túl sok glükózt ad. A glükóz felesleges mennyisége zsírszárra változik a szervezetben. Ezért mérsékelje a dátum bevitelét annak érdekében, hogy a súlyát a normális határokon belül tartsa.

A narancsot általában a C-vitamin kiváló forrásaiként tartják számon. Azonban a narancsok körülbelül 8,51 g glükózt tartalmaznak 100 grammra vagy gyümölcsökre vonatkozóan, az 1987-es 1987-es amerikai Journal of Clinical Nutrition című cikk szerint. Narancsok is biztosítanak Önnek a fehérje, az étkezési rost és a szacharóz, amely egy másik típusú étkezési cukor a szervezet használni. Továbbá, a narancs alacsony zsírtartalmú, ami hasznos lehet, ha megpróbálja csökkenteni a zsírbevitelét.

narancs