Extra szilárdságú tylenol mellékhatások

Ritka mellékhatások

Extra erő Tylenol egy over-the-counter fájdalomcsillapító, amely átmenetileg csökkenti a láz és fájdalmat, például fejfájás, izomfájdalom, ízületi gyulladás, megfázás és influenza miatt. Az Extra Strength Tylenol hatóanyaga acetaminofen. Minden tabletta vagy kapszula 500 mg acetaminofént tartalmaz, felnőtteknek és 12 éves vagy annál idősebb gyermekeknek ajánlott 2-6 tablettát bevenni minden 2-6 órára, legfeljebb 8-ra 24 órás időszak alatt. Fontos, hogy ezen iránymutatásokon belül maradj a nemkívánatos, potenciálisan súlyos mellékhatások elkerülése érdekében.

Mérgezés

A Mayo Clinic szerint az acetaminofén az Extra Strength-ben található Tylenol néha ritka mellékhatásokat, például szokatlan vérzést vagy véraláfutást, véres vagy zavaros vizeletet, véres, fekete vagy kátrányos székleteket, sebeket vagy fekélyeket okoz a szájban vagy az ajkán, szokatlan fáradtság Vagy gyengeség, csökkent vizelettermelés, láz és torokfájás. Bőrrel kapcsolatos tünetek, mint például bőrkiütés, csalánkiütés vagy viszketés, vagy a bőrön lévő pontszerű méretű vörös foltok kialakulhatnak. Sárga szem vagy bőr is előfordulhat, ami a májműködés problémájára utal. Ha ezen tünetek bármelyikét észleli, forduljon egészségügyi szakemberhez segítségért.

Májelégtelenség

Acetaminophen túladagolás vagy mérgezés fordulhat elő, ha nagyon nagy mennyiségű Extra Strength Tylenol-t alkalmaznak. A lenyeléstől számított néhány órán belül egyeseknél a gastroenteritis tünetei lehetnek, például hasi görcsös és puffadt, alacsony fokú láz vagy hasmenés. A tünetek nem jelentkeznek 1-3 napig a lenyelés után, majd négy szakaszban kibontakoznak. Az első szakaszban émelygés, hányás és étvágycsökkenés fordul elő. A második szakaszban az egyének gyakran tapasztalják a fájdalmat a has felső jobb oldali kvadránsában, és abnormális máj enzim funkcióval rendelkeznek. A harmadik szakasz több hányást és májelégtelenség jeleit eredményezi, valamint a májenzim funkció rosszabbodása, esetleg veseelégtelenség és hasnyálmirigy-gyulladás. A 4. szakasz a lenyelés után 5 napon belül érkezik, és vagy javítja a májatoxicitást vagy a többszörös szervi elégtelenséget. (Lásd az 1. referenciát). Az enyhe túladagolás esetei nem okoznak tüneteket vagy enyhe tüneteket körülbelül 2 napig.

Az FDA szerint az acetaminophen a májkárosodás vezető oka az Egyesült Államokban. 2009 júniusában az FDA tanácsadó bizottsága megszavazta azt a javaslatot, hogy csökkentsék a jelenlegi maximális napi adagot az acetaminophen nem receptre, ami nyolc tabletta (4 gramm) Extra Strength Tylenol. Az FDA szerint az olyan termékek, mint az Extra Strength Tylenol, általában biztonságosak a címkén feltüntetett határokon belül, azonban az ajánlottnál nagyobb adagok májkárosodáshoz vezethetnek, beleértve az abnormális májfunkciós vérvizsgálatokat, az akut májelégtelenséget vagy a halált. (Lásd a 3. referenciákat) Sárgaság (a bőr és a szemek sárgulása), a vizelet sötétedése, sápadt széklet, hidegrázás és könnyű vérzés lehetnek májelégtelenség jelei.