Ételek nem enni, ha depresszió vagy pánik

Áttekintés

A szervezet folyamatosan javítja a tápanyagokat, ásványi anyagokat és vitaminokat az olyan élelmiszerekről, amelyeket elfogyaszt, hogy feltöltsék azokat a vegyi építőelemeket, amelyek a napi működéshez szükségesek. Néhány pillanattal azután, hogy valamit eszel vagy inni, a belső kémia megváltozik. Nem meglepő, hogy az, amit eszel, hatással van mind rövid, mind hosszú távon. Ha depresszióban vagy pánikban szenved, vannak olyan ételek, amelyeket el kell kerülni. Ezek az élelmiszerek hátrányosan befolyásolhatják az érzelmeket azáltal, hogy befolyásolják az anyagcsere folyamatait, az idegrendszer túlzott ingerlését vagy az immunrendszer reakcióit.

Fehér élelmiszer

Néhány kivételtől eltekintve, mint például a karfiol, a legtöbb fehér élelmiszer nem jó a szorongás, a pánik vagy a depresszió szempontjából. A fehér élelmiszerek többnyire egyszerű szénhidrátok. Az olyan ételt, mint a feldolgozott fehér kenyér, fehér rizs, burgonya, fehérliszt termékek, például tészta, sütemények, kekszek és cukor, el kell kerülni vagy minimalizálni kell, ha depresszió vagy pánik. Ezek az ételek hozzájárulhatnak az inzulin dömpingnek nevezett állapothoz. Ha sok egyszerű szénhidrát fogyaszt, még egy kicsit is elindíthatja a hasnyálmirigyet, hogy túl sok inzulint szabadítson fel: Az inzulin túlfeszültségének, amelyet utáni reaktív hiperinzulinémának neveznek, gyorsan megszünteti a vércukorszintet, kísérve őket A metabolizálandó sejtekbe. Ezután felszabadul a hormonok kaszkádja, beleértve az epinefrint is, ami hozzájárul az idegrendszer gerjesztéséhez. Különböző források szerint, többek között Phylis Balch, a “Respirációs gyógymódra vonatkozó receptek”, a WrongDiagnosis.com és a DrStandley.com, az alacsony vércukorszint miatt a szorongás, a pánik és a depresszió tüneteit idézi elő vagy utánozhatja. Előfordulhat, hogy a közelmúltban eszik és a szervezeted csak vércukorszintet metabolizál, hogy energiát szolgáltasson a sejtjeidnek, az inzulin túlfeszültség éhínséget is okoz, különösen a szénhidrátok iránti vágyakat. Sok ember számára a szorongás, a depresszió és a pánik – amelyet inzulinfeszültség vált ki – több szénhidrát fogyasztását eredményezi, ami több inzulinfeszültséget és kényelmesebb táplálékot vált ki.

Sült étel

Amikor ételeket sütesz, általában egyszerű szénhidrátokat – pl. Burgonyát – visznek, majd nagyon magas hőmérsékleten telített zsírokat melegítenek fel. A rossz élelmiszer-választás és az egészségtelen főzési folyamatok kombinálásával a pörkölt élelmiszerek különösen súlyos problémákat okoznak a depresszió vagy a pánik betegek számára. A fentiekben ismertetett inzulin dömping okozta problémák mellett a sült ételek elfogyasztása zsírokat is zsugorodik, és a vér áramlását a test egészében csökkenti. A vér áramlása az agyba. Az agynak a hangulatot és a stresszreagálást szabályozó részei nem képesek optimálisan működni, ha megfosztják a neurotranszmittereket, az oxigént, az enzimeket, a tápanyagokat és más olyan anyagokat, amelyeket vér szállít az agyba.

Cukorka, szénsavas üdítőitalok, piszok és sütemények

A cukor a cukor. Még akkor is, ha az élelmiszer nem fehér, ha finomított cukorral, magas fruktóztartalmú kukoricaszirupmal vagy más egyszerű szénhidráttal készül, akkor ugyanazokat a problémákat okozhatja, mint a fehér ételeket. Sok rothadt étel, mint pl. A zseton és a keksz, sült.

Termékek aszpartámmal

Nem feltétlenül kerülheti el az alkoholtartalmú italok negatív hatásait a hangulatra egyszerűen az alacsony kalóriatartalmú termékek használatával. A legtöbb alacsony kalóriatartalmú szóda az aszpartám mesterséges édesítőszert használja. Phylis Balch szerző szerint az aszpartám megakadályozhatja a szerotonin, a hangulat szabályozásában érintett neurotranszmitter termelését. Az eredmények közé tartozhatnak a szorongás, a depresszió és az álmatlanság.

Az ételallergia hozzájárulhat a depresszióhoz, szorongáshoz és pánik tünetekhez. Az olyan élelmiszerek, amelyekről ismert, hogy allergiás reakciókat váltanak ki egyes embereknél, magukban foglalják a tejet és tejtermékeket, a búzát és a búzát, a feldolgozott élelmiszereket és a mesterséges édesítőszereket, például az aszpartámot. Az egyik mód arra, hogy meghatároztuk-e, hogy egyes élelmiszerek hangulati vagy egyéb allergiás reakciókat váltanak ki bennünk, hogy távolítsuk el a sértő ételeket a diétájáról néhány hétig. Ezután egyenként próbálkozzon minden élelmiszertermékkel és figyelje, hogyan reagál. Ha szorongás, pánik vagy más negatív válaszok vannak, távolítsa el az ételt az étrendből. Alternatív megoldásként egy élelmiszer naplót tarthatsz, megjegyezve, hogy milyen ételedet és milyen érzést érez, vagy beszélhet az orvossal arról, hogy ételallergiára teszteltél.

Ételallergiák