A szőlőmag kivonat és a bőr előnyei

Áttekintés

A szőlőt évszázadok óta használják számos állapot kezelésére, a Maryland Medical Center szerint. A szőlő leveleit a gyulladás és a fájdalom kezelésére használták, és a nem szőrt szőlőt a torokgyengüléshez használták. A szőlőmag előnyös, hiszen ezek a szőlőmag-kivonat forrása, amely számos saját gyógyászati ​​előnyét kínálja. A szőlőmag-kivonat folyadék, kapszula vagy tabletta formájában kapható. A bőr számára előnyös lehet belsőleg vagy helyileg alkalmazható.

Bőrvédelem

Az antioxidánsok védik a sejteket az instabil molekuláktól, amelyek károsíthatják az egészséges sejteket a bőrön és a szervezetben, a National Cancer Institute szerint. A leghíresebb antioxidánsok közül kettő az E és a C vitamin. A szőlőmag-kivonat számos növényi vegyületet, köztük oligomer proantocianidint vagy OPC-t tartalmaz. Az OPC-k erőteljes antioxidánsok, és a Guelph-ban található Kanadai Élelmiszer Kutató Központ jelentése szerint a szőlőmag-kivonatok OPC-je 20-szorosa az E-vitamin antioxidáns erejének és 50-szerese a C-vitamin antioxidáns erejének. A “Journal of Medicinal Food” téli 2003. évi kiadása szerint a szőlőmag-kivonat védi a szervezetet a napsütéstől. A nap károsíthatja a bőrt a ráncok, a pigment változások és a bőrrák okozta.

Javítja a bőr kinézetét

A bőr napfénytől való védelme megőrzi vagy javítja a bőr teljes megjelenését. A “Journal of Medicinal Food” kutatói azt állítják, hogy a szőlőmag-kivonat a bőr megjelenését kollagénnel kötik össze, amely az egészséges bőr építőeleme, és a bőr rugalmassága mellett fenntartja a bőrsejtek egészségét. Az OPC-k antioxidáns erejét a szőlőmag-kivonatban is jóváírják ezekért az előnyökért. A Vanderbilt Egyetem Tennessee-i tanulmányában kifejti, hogy az antioxidánsok vagy az OPC-k hogyan védik és javítják a bőr megjelenését. A szabad gyökök, amelyek az egészséges sejteket károsító molekulák, párosítatlan elektronokkal rendelkeznek. Az üres rés pótlására a szabad gyökök megpróbálják ellopni egy elektronot az egészséges fehérjéből a bőrön. Amikor ez megtörténik, láncreakciót indít, mivel az ellopott egészséges sejt mostanában sérült sejt, és úgy tűnik, hogy ellop egy elektront egy másik cellából. Ez hátrahagyja a sérült molekulák láncolatát, és a bőr sejtszerkezete most gyengül. A szőlőmag-kivonat antioxidáns ereje a szabad gyökök ellen harcol, és védi a bőrt a károsodástól. A szabad gyökök a napsugárzás, a szennyezés, a cigarettafüst és a stressz következtében alakulhatnak ki.

Chloasma kezelés

A chloasma, más néven melasma, olyan állapot, amelyben az arcbőr pigmentációja barna és foltos. Az új-zélandi dermatológiai társadalom szerint a chloasma kialakulhat a hormonális ingadozás, a napsütés, a kozmetikumok toxikus reakciója vagy egyáltalán nem ismert ok miatt. Függetlenül attól, hogy az ok, a chloasma zavart okozhat, ha szenved. A chloasma orvosi kezelése fájdalmas dermabráziákat vagy költséges és toxikus gyógyszereket tartalmazhat. Azonban a szőlőmag-kivonatot úgy találták, hogy kezeli a chloasma-t, és ez egy természetes, biztonságos alternatíva. A “Phytotherapy Research” 2004. novemberi számában publikált tanulmány azt mutatta, hogy a szájon át szőlőmag-kivonattal végzett hat hónapos kezelés után jelentősen javult a chloasma.