Olyan élelmiszerek, amelyek segítik a pattanások megelőzését

Áttekintés

Az akne az élet elkerülhetetlen ténye. Bár alapvetően ártalmatlan, a pattanások idegesítőek és kellemetlenné teszik a megjelenését. Nincs akne egy univerzális gyógymód, de vannak olyan ételek, amelyeket beilleszthet az étrendbe a pattanások megelőzésére. A megfelelő ételek kiválasztásával megtarthatja testét, az éberséget és a bőrét izzó és egészséges.

Gyümölcsök

A pattanások megelőzéséhez a gyümölcsöknek a mindennapi étrend részét kell képezniük. A bőrnek szüksége van az A, C és E vitaminokra, amelyek a gyümölcsöket biztosítják, hogy az arcszínt tisztán és szépen tartsa. A gyümölcsök, mint az alma, a cseresznye, a szőlő és a banán jó vitaminforrások, és a bogyók, mint például az áfonya és a málna, szintén tartalmaznak növényi vegyszereket, amelyek védik a bőrsejtjeiket. A gyümölcsök megnövelik a bőre általános megjelenését és érzését. A friss gyümölcsöket a fagyasztott vagy konzervdobozban a leginkább táplálkozási előnyhöz válasszák. Fogjon meg egy gyümölcsöt a sütemények vagy a fagylalt helyett, ha gyors, kényelmes délutáni snackre van szüksége.

Zöldségek

A HerbVitality.info szerint a B-vitamin szükséges a bőr-, köröm- és szőrsejtek kialakulásához. A bőr egészségének megőrzéséhez és a pattanások megelőzéséhez tartsa be a B-vitaminban gazdag zöldségeket étrendjébe. Válasszunk sötétzöld és leveles zöldségeket, pl. Spenótot, brokkolyt, kollard zöldeket, ruculát, káposztát, babot és borsót. Sok ilyen zöldség is gazdag A, K, E és D vitaminokban, ami növelni fogja az általános egészségét. Egyebek mellett fogyasszon el egy kerti salátát ebéddel és két zöldséggel a vacsora idején.

Tejtermékek

Az AcneCareTips.com szerint a bőrsejtek egészsége az A-vitamintól függ. A szervezet az A-vitamint használja a bőrszövet fenntartására és javítására, ami utóbb elősegíti a pattanások megelőzését. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek az A-vitamin legjobb étrendi forrásait. Az ételeket, mint a tejet, joghurtot, túrót és sajtot, a kiegyensúlyozott étrend része. Fontolja meg, hogy adjunk reggel egy adag alacsony zsírtartalmú tejet a gabonájához, és egy közepes reggeli snacket adjon a joghurtnak.

Teljes gabonafélék

Az ásványi szelén fontos szerepet játszik a bőrsejtek egészségének megőrzésében. A HerbVitality.info a szelén legjobb forrásait említi a teljes gabonafélék. Egy gabonafélék egy adagja, mint a teljes teljes gabonamagvak vagy a teljes gabonamagvak kiválasztása legalább 16 gramm teljes gabonát tartalmaz. Jegyezz be egy tál gabonát reggel egy alacsony zsírtartalmú tejet tartalmazó adaggal, hogy az egészséges szemek és A és D vitaminok egészséges bőrért legyenek.

Bár a víz nem élelmiszer, elengedhetetlen az akne megelőzése. A bőr egészségének megőrzése érdekében jól hidratáltnak kell lennie. A víz is kiszabadul a testből a toxinok és szennyezések között. Próbáljon naponta legalább nyolc-tíz pohárral inni. Egy pohár vizet minden étellel, és tartson egy vizes palackot, amelyet kortyolhat a nap folyamán.

Víz