Láthatatlan zsírokat tartalmazó élelmiszerek

Áttekintés

A láthatatlan zsírok a receptekhez hozzáadott termékek, amelyek hozzájárulnak az étkezési zsírbevitelhez. Ezek a zsírok “láthatatlanok”, mivel ételeket adnak hozzá és a diéták nem ismerik a fogyasztott zsírt. A élelmiszerboltban lévő élelmiszerekben található zsírok élelmiszer-címkék olvasásával fedezhetők fel. Az otthon vagy a családtagok által főzött ételek a láthatatlan zsírok leggyakoribb formái, mivel a diéták nem ismerik a tartalmat.

tejcsarnok

A tejterméket gyakran adják receptekhez, például krémekhez, édességekhez és mártásokhoz. A tejtermékek nagy mennyiségű zsírt és koleszterint tartalmaznak, amely láthatatlan a diéták számára, akik előre elkészített ételeket fogyasztanak. A tojásokat a receptekhez is hozzáadják, ami egyes termékekben nagymértékben növeli a zsírmennyiséget. Egyes élelmiszergyártók olyan opcionális termékeket tartalmaznak, amelyek nem tejtermékek, jelentősen csökkentve a láthatatlan zsírmennyiséget az élelmiszertermékben. Sajtot adnak hozzá néhány ételhez is, de eltávolítható. Például egy sajtburger helyett egy hamburgert rendel a láthatatlan zsírból.

Diófélék és magvak

A dióféléket és a magokat a snack-termékekhez és a süteményekhez hasonló receptekhez adják. A diófélék és magvak jó forrás lehet a telítetlen zsírokhoz, amelyek a jó zsírok kategóriájába tartoznak. Azonban az alacsony zsírtartalmú diétás emberek számára ezek a termékek olyan élelmiszerekhez kerülnek, mint a sütemények, saláták, gabonafélék és gyümölcssaláta. Néhány dió alacsonyabb zsírtartalmú, mint a mandula és a dió. A diófélék, mint a kesudió és a földimogyoró, nagy mennyiségű zsírt tartalmaznak. Étkezéskor étkezni, gondoskodni arról, hogy a megrendelt saláta nem tartalmaz mogyorót, hogy elkerülje a láthatatlan zsírt és az ételallergiát.

Olajok és vaj

Az olaj több főtt ételekhez kerül, különösen az éttermekben. A vaj egy hozzáadott termék, amelyet serpenyőben és ízesítőben helyeznek el. Az olajat sült ételekben használják, ami az egészségtelen főzési technika forrása. Az olajat receptekhez, például krémekhez és salátaöntetekhez is hozzák. A vajat bizonyos ételek ízesítésére használják, és többféle recepthez adják hozzá, beleértve a süteményeket és édességeket. A láthatatlan zsírok elkerülése érdekében használjon alacsony zsírtartalmú alternatívákat a receptekben és kerülje a sült ételeket.