Íneket

Áttekintés

A daganatok a csont és az izom kapcsolatai. A daganatok sűrű rostos kötőszövetekből állnak, korlátozottak a vérellátás és szinte állandó feszültség alatt állnak a használattól. Ezek a tulajdonságok megnehezítik a test javításához az inak, ha szakadás, törés, feszültség vagy más károsodás van.

Élelmiszerek magasak az enzimekben

Mivel az inak sűrűek és kevéssé vaskularizáltak, az aktív enzimekkel rendelkező élelmiszerek rendkívül hasznosak az ínek táplálására és javítására. Ezek az ételek közé tartozik az ananász, papaya, minden friss gyümölcs, zöldség és erjesztett ételek. Az ananász és a papaya specifikus enzimeket (bromelain és papain) tartalmaz, amelyek nagyon aktív enzimek a vérben, és segítik a testet a feszített izmok és inak javításában.

A C-vitaminban gazdag élelmiszerek

A C-vitamin egy kofaktor a kollagén termeléséhez, ami a leggyakoribb fehérje az ínszövetben. A C vitaminban gazdag ételek közé tartoznak a friss gyümölcsök és zöldségek, mint például a paprika, a papaya, a brokkoli, a bogyós gyümölcsök, a citrusfélék, a paradicsom, a kelbimbó és a spenót.

Kalciumban gazdag élelmiszerek

A daganatok és egyéb kötőszövetek nagy mennyiségű kalciumot tartalmaznak, és a kalciumot tartalmazó élelmiszerek hasznosak az inak táplálására. A leggyakrabban a kalciumhoz kapcsolódó élelmiszerek tejtermékek. Azonban ezeknek az ételeknek a hideg és faggyút termelő természete miatt csak fermentált tejtermékek (joghurt, kefir, író, stb.) Ajánlottak az ín egészségére. A kalciumban gazdag nem tejtermékek közé tartoznak a lazac, a szardínia, a kékes zöldek, a spenót, az okra, a brokkoli, a borsó, a kelbimbó és a bok choy.

Egyéb jótékony ételek

Minden olyan étel, amely magas a kollagénben vagy a kötőszövet egyéb komponensében, kiváló étel az ínnek. Ezek közé tartoznak a húsok – különösen a halak és a baromfi, mivel több kötőszövetet használnak – marhahús és csirke leves, pho (ázsiai ínleves), bordák és más levesek és ízületekből és csontokból készült ételek.

A gyümölcslevek általában nagyon magasak a cukorban, és mivel a magas vércukorszint további gyulladást okozhat, nem ajánlott egészséges táplálékforrásként, különösen a törzsek és nyomaték után a szervezet táplálására. Másrészt a zöldséglevek kiválóan szolgálnak az ínek táplálására. A hideg gyümölcslé megőrzi az aktív enzimeket a gyümölcsökben és zöldségekben, és koncentrált tápanyagokat biztosít.

gyümölcslevek

Keleti Orvoslás Perspecive

A kínai és más keleti orvosi nézetekben a máj az inak forrása, ezért az ínek általában egészségesek a máj számára. A fent felsorolt ​​élelmiszerek többsége az olyan élelmiszerek kategóriájába tartozik, amelyek táplálják a májat, és ezáltal a test inakját. Az egyetlen nagy különbség a gyökérzöldségek, mint a cékla vagy a bojtorja.