Hogyan működik egy hűs köd párásító?

Előnyök

A hűvös köd párásító növeli a páratartalmat egy szobában. A párásító hasznos eszköz az allergia, megfázás és más légzőszervi megbetegedések enyhítésében. Segíthet a viszkető szemek, a száraz bőr és az alacsony páratartalom által okozott repedezett ajak enyhítésében is, különösen a száraz, téli hónapokban. A hűvös köd párásító kétféle típusa van: azok, amelyek elpárolognak a vízből, és amelyek a vizet elpárologtatják.

Cool Mist Párologtató párásítók

A hűvös köd párologtató párásítói olyan szűrőt használnak, amely csillapító, elnyelő víz a tartályból. Egy elektromos ventilátor ezután kifújja a levegőt a szűrőn. Ez elpárologtatja a vizet, és kifújja a nedves levegőt a helyiségbe, mert az eljárás elpárologtatja a vizet, így a szennyeződések a vízből, például a klórból és a vasból, mögött hagyva a szűrőbe szorulnak. A szűrőt időnként meg kell tisztítani, hogy megakadályozzák a bakteriális és penészesedést, és a szűrőt rendszeresen cserélni kell.

Cool Mist Impeller párásító

A hűvös ködpereső párásító egy villanymotort használ, amely kis, gyorsan forgó lemezt vezet. A lemez nagy sebességgel permetezi a vizet egy diffúzorra. A diffúzor ezután megtöri a vizet mikroszkópikus cseppecskékbe, amelyeket ezután a levegőbe juttathatunk, és az impeller párásítók csendesek és nem igényelnek szűrőket. Ezekben a párásítókban desztillált vizet kell használni ahhoz, hogy megakadályozzák a víz szennyeződését a párásító körül lévő felületeken. Ezeket a betéteket ásványi anyagok okozzák a vízben, és finom por vagy por hasonlítanak. A desztillált víz mentes a vegyszerektől, és nem hagy maradékot.