Célok meghatározása a főiskolai hallgatók számára

Áttekintés

A legtöbb egyetemi hallgató elérte a felnőttkort, de a gyermekről felnőttre való átmenet nem mindig egyszerű. A gimnázium strukturált környezetéből való elmozdulása és a szüleiddel való együttélés a kollégiumban való elhagyás szabadságával számos tanuló számára megrázó esemény lehet. A főiskola sikerének kulcsa az elérhető, reális célok elérése. Engedje meg magának, hogy jól érezze magát, de ne felejtse el, hogy mit keres. A célok kitűzése segíteni fog a pályán, és megakadályozza, hogy a világos irányba nehezedő stressz keletkezzen.

Értékelje a kollégium okait

Steve Pavlina, a “Személyes fejlesztés az intelligens emberekért” című könyv szerzője azt ajánlja, hogy töltsön időt arra, hogy kitalálja, miért főiskolára jár. Vannak, akik azért mennek, mert ez az, amit társaik és családjuk elvár. Másoknak lehet egy konkrét karrierlehetőségük, amely megköveteli a főiskolai diplomát. Még akkor is, ha Ön középiskolai hallgatóként jár, akkor végezze el ezt a gyakorlatot, hogy meghatározza, hogyan járjon el a célbeállítással. A világos álláspont és ok a főiskolán való részvételhez segítséget nyújt a siker érdekében.

Készíts egy diagramot

Az Időgondolatok webhely javasolja, hogy készítsen egy ütemtervet, amely segít a céljainak meghatározásában. A szabadidõvel az osztályok között olyan módszerre van szüksége, amely a leállási idõt az osztályteremben tartja. Sorold fel azokat az idõpontokat, amikor leginkább szellemileg éberek vagytok, így tanulni és befejezni az idõt. Azok az idők, amikor elméje több pihenést igényel, ideálisak a szabadidős tevékenységekhez, a társadalmi eseményekhez, a fitneszhez és a sporthoz.

Document Time Wasters

A legsikeresebb diákok ismerik azokat a tevékenységeket, amelyek értékes időt rabolnak el, és megtanulják körülölelni. Dokumentáld, hogy mit csinálsz egész nap, és valószínűleg olyan tevékenységeket fogsz látni, amelyek nem vezetnek a célokhoz. Tipikus időpörcsök lehetnek az e-mailek, a közösségi hálózatok, a videojátékok, a telefonbeszélgetés és a szöveges üzenetek ellenőrzése. Nem kell mindent lemondania. Tudjátok meg, hogy ők, és gyakorolják őket egy idő alatt, amikor nem kell annyira produktív.

Vizuális képalkotás

Ahogy tervezi a főiskolát, csináljon némi vizuális képalkotást és szellemileg vigye magára, ahová készen áll, amikor készen áll, tanácsolja Steve Pavlina. Ahogy látod magad, hogy elmélkedj az egyetemeken, tapasztald meg néhány részletet. Az osztályon való részvétel, a tanulás, a szocializálás és a tevékenységekben való részvétel egyensúlyának bevonása, hogy a teljes képzettség tapasztalatai legyenek a vizuális képalkotásban. Tartsa be azokat az akadályokat, amelyekkel szemben elvárható, hogy szembesüljenek velük, és képzelje el, hogy átkerülnek, így elérheti a célját. A gyakorlat elvégzése az elméleteit a főiskolán való sikeres programokkal végzi.

Az egyik legnagyobb stressz indukáló a halogatás, állítja a hatékony időgazdálkodási stratégiák webhelyét. Akár pazarolja az idejét, akár valamit eldob, mert nem élvezed ezt, akkor még mindig felborul az érzés, amikor az utolsó pillanatban végre kell hajtani egy feladatot vagy átfutást egy vizsgára. Használja a tervezőt, és írja be a dátumokat és időpontokat a projektek miatt, valamint a vizsgák és bármi más, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres legyen a főiskolán. Ossza fel a feladatait kisebb, kezelhetőbb részekre. Ha naponta egy órát tanulsz, akkor elkerülheted a stresszt, hogy egész éjszaka egy vizsga előtt kell maradnia.

Állítsa be a prioritásokat