Otthoni jogorvoslatok a hüvelyi bőrirritáció miatt

Áttekintés

A hüvelyi irritáció – ami néha egy hüvelyi fertőzés indikátora – a legtöbb nőt szenved el bizonyos időkben. A Fiatal Női Egészség Központ jelentése szerint a hüvelyi fertőzések a leggyakoribb ok, amikor a nők meglátogatják orvosukat. A hüvelyi bőrirritáció egyszerűen a rossz ruházati választás vagy a kémiai ingerlők, például a kenőcsök, a női spray, a mosószerek vagy a fogamzásgátló termékek reakciója lehet, a MedlinePlus szerint. Ha a hazai jogorvoslat nem mentesíti a tüneteket, vagy szokatlan vérzés, hólyagképződés vagy duzzanat jelentkezne, forduljon orvoshoz egy vizsgálat céljából.

Ruhák cseréje

A hüvelyi bőrirritáció legegyszerűbb hazai jogorvoslati módszerei között a ruhák változnak. A szintetikus bugyi viselése, a szorosan illeszkedő harisnyanadrág vagy a nadrágok elősegíthetik a baktériumok növekedését a nedvesség megtartásában, ami egyes nőknél hüvelyi bőrirritációt okozhat. Ehelyett a nőknek át kell váltaniuk a fehér pamut alsónadrágokra, amelyek segítik a nedvesség felszívódását és a levegő szabad áramlását, a Fiatal Nők Egészségközpontja szerint. A központ azt tanácsolja a nőknek, hogy elkerüljék a nylon és a lycra bugyit, és mindig viseljenek pamut alsónadrágot a harisnyanadrág alatt.

Joghurt

A nők mintegy 75 százaléka éhségfertőzést okoz bizonyos időkben, az Országos Női Egészségügyi Információs Központ szerint. Az élesztőgyulladást a Candida nevű gomba túlterheltsége okozza, és a hüvely és a vulva irritációját okozza – a hüvely körül. A joghurt segít helyreállítani a jó baktériumokat a testben, ami segíthet a krónikus élesztőgombákban szenvedő nőknek. A MedlinePlus javasolja joghurtot az élő kultúrákkal vagy a lactobacillus acidophilus tabletta bevitelével a hüvelyi bőrirritáció megelőzése és kezelése érdekében, különösen antibiotikumok alkalmazása esetén.

Sitz fürdő és antihisztaminok

A hüvelyi bőrirritáció rossz higiénia, túlzott izzadás vagy illatos piperecikkek használata lehet. A hüvelyi terület megfelelő lemosása – elölről hátra, hogy ne kényszerítse a baktériumokat a rektális területről a hüvelybe – segít tisztán tartani a területet, és még megakadályozhatja a hüvelyi fertőzések megelőzését is. Amikor a hüvelyi viszketés megtörténik, a Merck Manuals Online Orvosi Könyvtár azt ajánlja, hogy a nők egy sitz fürdőt használjanak és használjanak orális antihisztaminokat.