Olyan élelmiszer, amely megtartja a vércukorszintjét és segít a fogyásban

Áttekintés

A vércukorszint stabilizálása a megfelelő táplálkozás révén növelheti az energiát, a fogyást és a napi választási lehetőségeket. Élelmiszereket 3-4 óránként kell bevenni a glükózszint stabilizálására. Koncentrálj makronutriensekre, fehérjékre, szénhidrátokra és zsírokra. A Forradalmi Egészség azt magyarázza, hogy ahhoz, hogy a vércukorszintet a normális szint közelében tartsuk, egyensúlyba kell hoznunk az étkezést, az inzulinszintet és a testmozgást.

Zabpehely

A zab és a zabpehely tele van szálas és alacsony kalóriákkal. Az Amerikai Dietetikai Szövetség szerint a rost súlyvesztéssel és egészségügyi előnyökkel járhat, mivel hosszabb ideig érzi magát, és csökkenti a szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A “Diabetic Living” magazin megmagyarázza, hogy az egészséges szív mellett a zab képes stabilizálni a vércukorszintet. Keresse meg a zab, amely három vagy több gramm oldható rostot adagonként.

Lean húsok és alacsony zsírtartalmú tejtermékek

A sovány hús és az alacsony zsírtartalmú tejtermékek egy olyan fehérje formája, amely segít a vércukorszint és a fogyás csökkentésében. A Revolution Health azt állítja, hogy a fehérje vércukor-stabilizáló. A testsúlycsökkenés és a glükózszint szabályozásának legjobb kombinációja a fehérje és más élelmiszerek párosítása. Ezzel teljessé válik, és megakadályozza, hogy vércukorszintje túl magas legyen vagy túl alacsony legyen. Például próbáljon meg egy joghurtos almát, vagy egy banán sajtos sajtot.

Gyümölcsök és zöldségek

A gyümölcsök és zöldségek tele vannak oldható rostokkal. Az életklinika szerint az oldható rost különösen előnyös azok számára, akik megpróbálják szabályozni vércukorszintjüket, mert segítenek lelassítani vagy csökkenteni a glükóz abszorpcióját a belekben. A gyümölcsök és a zöldségek is alacsony a kalóriákban és többnyire a víz alapú eredményeként az egyik legjobb választás a fogyás. Próbálja naponta hozzáadni mind a gyümölcsöket, mind a zöldségeket étkezéssel, snackekkel és receptekkel.

Teljes kiőrlésű gabonák

A búzában, diófélékben, teljes kiőrlésű kenyérben és rizsben található teljes szemek tartalmaznak oldhatatlan rostokat. Az életklinika elmagyarázza, hogy ezek az oldhatatlan szálak elégedettek maradnak, bélradírként működnek az alacsonyabb emésztőrendszer megtisztításával és a vércukorszint stabilizálásával. Mindezek a testsúlycsökkenéshez és a vércukorszint szabályozásához vezetnek napi fogyasztás esetén. Keressen olyan termékeket, mint az első összetevő, mint a barna rizs vagy a teljes kiőrlésű gabonák.